11/14/2016

Jessica Jones értékelés

1. Jessica Jones:

Nem az évem fénypontja volt ez a sorozat, többször is felmerült egyikőnkben vagy másikunkban, hogy abba kéne hagyni, de a másik mindig épp valamiért bizalmat szavazott a sorozatnak. Döntésünk alapja mindig az 1-3 rész, ha ott megfog, akkor folytatjuk, ez ennél a sorozatnál nem volt így, de láttuk benne a lehetőséget, így mégis néztük tovább. Az első évadot végigküzdöttük, de a másodikra már nem bírtuk rákényszeríteni magunkat.

Egy nem túl tipikus szuperhősös sorozat, egy baromira nem tipikus főhőssel, egy ritka utálható fő gonosszal, egy alapvetően érdekes keret történettel, de számomra nem túl jó kivitelezéssel. Ezért nyugodtan meg is kövezhetnek a rajongók, sajnálom, nekem nem jött be.

Akit esetleg mégis érdekelne: Jessica különleges képességekkel rendelkezik, szuper erős, de ezt rejtegetve éli mindennapjait közöttünk, a többi hozzá hasonlóval együtt. Már-már alkoholistának mondható életvitelét a csúnya, felejtenivaló múltja miatt folytatja, emellett magánnyomozóként keresi meg a piára valót. Az, hogy képessége van, azt kb a 3-5. rész körül tudjuk meg, bocsi a spoiler miatt. A fő gonosz egy angol hapsi, aki miatt félresiklott Jessica múltja, de ezt viszont nem spoilerezem el. Alapvetően érdekes, annak, aki megpróbálkozik vele ajánlom, hogy tartson ki kb a 4-5. részig, mert utána indul be igazán a sorozat.

Hogy Gregesre vegyem a figurát: 
Ajánlom azoknak, akik szeretik a szuperhősös sorikat, de valami újra vágynak, 
társaságnak egy hasonló kaliberű személyt válasszon, akinek esetleg még a humorával lehet javítani a hangultot, 
fogyasztásra pedig alkoholt javasolnék! :)