8/01/2017

Top Ten Tuesday - Elkaszált könyvsorozatok


Aloha!
Mostanában ismét síkra szálltam pár méltatlanul kevéssé ismert sorozat népszerűsítése mellett, mint a Napernyő protektorátus, ennek apropóján elgondolkodtam, hogy melyik kedvenceimet kaszálták még el...
Ma egy számomra szomorú Top 10 összeállítás következik, méghozzá azokból a könyvsorozatokból, amiket elkaszáltak és én nagyon sajnálom... Ezúttal azokat gyűjtöttem össze, amik 99%os, hogy elkaszálták őket, ahol a kiadó még azt nyilatkozta, hogy tervezik a kiadást, azok még nem kerültek fel a listámra. A legtöbb kaszát az Ulpius kiadó gyors felemelkedésének, majd csődjének köszönhetjük, néhányat már megmentett más kiadó, de van, ami az új kiadó bukásának köszönhetően ismét szép álom csupán... Lássuk hát a top 10et, akikért vérzik a szívem, a borítókép a magyar nyelven megjelent köteteket mutatja:






  • Christine Feehan: A Kárpátok vámpírjai
Magyarul 2 kötet jelent meg, még annó az Ulpius gondozásában, egyelőre nincs infó arról, hogy valaki átvette volna. Eredeti nyelven 31 kötetnél tart a sorozat. Amúgy egy érdekes megközelítésű vámpíros sorozat, magyar érintettséggel :) Rajongói fordítások vannak.






  • Gena Showalter: Atlantisz
Szintén zenész... Magyarul 2, eredeti nyelven eddig 5 kötet, magyarul szintén az Ulpius volt a kiadó...









  • Laini Taylor: Füst és csont leánya
A Kossuth kiadó gondozásában 2 kötet jelent meg, azonban a kevés eladott példányszámnak köszönhetően a befejező kötet már nem kerül kiadásra, ezen kívül 1 novellás kötet jelent meg még angolul.








  • Marissa Meyer: Holdbéli krónikák
Alexandra kiadásban 2 kötetet élt meg magyarul, sajnos a nagy rajongói összefogás és aláírásgyűjtés sem volt elég a folytatáshoz. Angolul 4 fő kötet és 1 novellás jelent meg. 






  • Lauren DeStefano: Vegyészkert-trilógia
A Cartaphilus kiadásában csak az indító kötet jelent meg, korábban azt nyilatkozták, hogy nem tudják mikor adják ki, de a kiadónak azóta nyoma veszett, 2016 óta nincs új megjelenés. A kiadó az Alexandra csoport tagja, így valószínűsíthető, hogy a terjesztő csődje a kiadóra is kihatott, ahogy várhatóan a többire is fog.










  • Jonathan Stroud: Lockwood és Tsa.
Hivatalos információt én még nem láttam a folytatásról, de 4 éve nincs hír, ami azért már elég kasza-gyanús... Az Animus adta ki a nyitó kötetet, eredeti nyelven már a 4. kötet is megjelent.










  • Nalini Singh: Egy világ- két faj – állandó küzdelem
Egmont-Dark ként megjelent itthon 5 kötete, de sajnos az Egmont kiadó kivonulásával az országból megszakadt a sorozat, az írónő Angyali vadász sorozatát a KMK vette át, ami a rajongóknak reményt adhat, hogy ha az jól fogy esetleg a kiadó megfontolja ezt a sorozatot is. Erről hivatalos megerősítés nincsen, csupán a rajongók lelkes kommentjei, de persze a remény ha meg utoljára!



  • Garth Nix: Régi királyság
Felröppentek ígéretek, hogy 2017-18 táján várható a folytatás, de majd hiszem, ha látom. A GABO kiadó eddig az 1. kötetet jelentette csak meg, angolul viszont már 4+1 rész kijött a sorozatból. Remélem hamarosan levehetem a listámról, de sajnos nem reménykedek... :(









  • J. R. Ward: Fekete tőr testvériség
Kiindulva az Alexandra csődből nem sok esélyét látom, hogy a kiadó csoport sokkal tovább húzza, mint a terjesztő, így sajnos én már temetem ismét ezt a szuper sorozatot...  A sorozat első 12 része + Beavatás Ulpius, a 13.  Art Nouveau kiadás. Az idén őszre (2017) ígérték még a Bukott angyalok sorozat új részét, de szerintem az FTT-ből már ne várjunk fél lábon következő részt a kiadónál... Csak szorítani tudok, hogy a pesszimizmus beszéljen belőlem és a kiadó rám cáfoljon... :D




  • Danielle Paige: Dorothynak meg kell halnia
Legutóbbi nagy csalódásom, hogy nemrég bejelentette a GABO, hogy sajnos a sorozat nem fogy megfelelően, így jelenleg nem szerepel terveik között kiadni a befejező kötetet sem, nemhogy a novellás köteteket... :(




Itt most jöhetnék azzal, hogy gonosz kiadók, meg miegymás, de nem óhajtom kommentálni a dolgot, ugyanis mindkét oldalt meg kell érteni és jelenleg nincs rálátásom a kiadói oldalra. Ezért maradjunk csak annyiban, hogy R.I.P. drága sorozataim magyarul, hülyén fognak kinézni mellettetek a totál más kiadású angol példányok, de sajnos ez van. Ez volna az én Top10-em, ha van nektek is ilyen listátok szívesen veszem kommentben, saját bejegyzésben, bármilyen formában, ahogy szívesen megosztjátok velem.

Hamarosan visszatérek! :)
Pusza a pici pocótokra!!!